رویترز: آمریکا شرط حقوق بشری برای بخشی از کمک‌های نظامی به مصر را لغو کرد بقائی: جهان‌بینی ترامپ، نماد پوچی و استبداد و خطری برای صلح جهانی است ادعای فرانسه مبنی بر اسکورت کشتی‌ها در تنگه باب‌المندب نتانیاهو حادثه هواپیمای فلای دبی را به ایران ربط داد! خروج ذلت‌بار آخرین نظامی و هواپیمای ارتش تروریست آمریکا از عراق علی الزیدی: اجازه استفاده از عراق را برای حمله به همسایگان نمی‌دهیم تأکید گروسی بر اهمیت تماس‌های پوتین و ترامپ درباره اوکراین اولیانوف ادعای دبیرکل ناتو درباره برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد هگست اخراج گسترده مقام‌های بلندپایه ارتش آمریکا را تائید کرد ترامپ ادعای خود برای اعلام پیروزی در جنگ با ایران را بار دیگر تکرار کرد تیپ «الیوم الموعود» در عراق منحل شد/ تغییر ساختار «جیش الامام» به موسسه انصار الامام المهدی المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد

حزب‌الله با کدام شروط اسرائیل مخالفت کرد؟

 آمریکایی‌ها مجموعه‌ای از شرایط اسرائیل را به لبنانی‌ها منتقل کردند که حزب‌الله و نبیه بری آن را رد کردند. 
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۵ - 2026 June 10
کد خبر: ۳۱۰۴۲۰

به گزارش راهبردمعاصر؛ روزنامه لبنانی الجدید گزارش داد، جزئیات تماس‌های بین حزب‌الله و دولت آمریکا را از طریق نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان، که مجرایی برای انتقال پیام‌ها است، اما همچنین بر تصمیم‌گیری تأثیر می‌گذارد، گزارش می‌دهد.

مذاکرات غیرمستقیم بین حزب‌الله و آمریکا پس از آن آغاز شد که نبیه بری و حزب‌الله پس از آخرین دور مذاکرات در واشنگتن، مخالفت خود را با بیانیه مشترک بین لبنان، اسرائیل و ایالات متحده ابراز کردند، که باعث شد آمریکایی‌ها سعی کنند از طریق سفیر آمریکا، میشل عیسی، که دیدارهایی با رهبری لبنان و به ویژه بری داشت، توضیحات بیشتری در مورد این موضوع ارائه دهند.

میشل عیسی برای بری توضیح داد که پیشنهاد آمریکا درباره آتش‌بس کامل است و اجرای آن از «مناطق آزمایشی» در جنوب لبنان آغاز خواهد شد - مناطقی که ارتش اسرائیل از آنها عقب‌نشینی خواهد کرد و ارتش لبنان به جای آن مستقر خواهد شد، همراه با برچیدن زیرساخت‌های نظامی و جمع‌آوری سلاح‌ها.
آمریکایی‌ها مجموعه‌ای از شرایط اسرائیل را به لبنانی‌ها منتقل کردند که حزب‌الله و بری آن را رد کردند:

شرط اول، اخراج ۲۳۰۰ رزمنده حزب‌الله از منطقه جنوب لیتانی است که در فهرست افرادی هستند که اسرائیل ارائه کرده است - حزب‌الله و بری این شرط را رد کردند زیرا ادعا می‌کنند که این افراد، عامل نظامی نیستند، بلکه ساکنانی هستند که به پوشش سیاسی و اقتصادی این سازمان تعلق دارند.

شرط دوم این است که در ازای هرگونه حمله به خاک اسرائیل، اسرائیل حق پاسخ در ضاحیه را خواهد داشت.

شرط سوم این است که اسرائیل حق پاسخ به هرگونه نقض توافق توسط حزب‌الله را برای خود حفظ خواهد کرد. 

و شرط چهارم این است که اسرائیل منطقه زوات (شمال لیتانی) را به عنوان اولین منطقه آزمایشی پیشنهاد داده است.

لبنان تمایل بیشتری به پذیرش منطقه جنوب لیتانی به عنوان یک منطقه آزمایشی عمومی دارد و در مرحله بعد، پایگاه‌های نظامی در ۲ کیلومتری مرز ایجاد خواهند شد.

سپس جلسه‌ای طولانی بین نمایندگان جنبش شیعه «امل» (به رهبری بری) و حزب‌الله برگزار شد تا در مورد پیشنهاد آمریکا و شرایطی که به آمریکایی‌ها ابلاغ خواهد شد، بحث شود. حزب‌الله تمایل خود را برای همکاری جهت دستیابی به توافق ابراز کرد، اما تأکید کرد که هرگونه تصمیمی باید پس از مشورت و با تمهیدات اضافی در مورد مناطق آزمایشی گرفته شود.

حزب‌الله علاقه‌مند به ایجاد یک مکانیسم هماهنگی مشابه آنچه بین ایران و آمریکا از طریق پاکستان ایجاد شده است، در مورد هرگونه تصمیم استراتژیک در مورد لبنان است./آوش

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار